Een ode aan de essentie

He jij!

Waarom dit bureau? Waarom zou ik als succesvolle copywriter een extra bureau opzetten voor een doelgroep die juist lager zit dan mijn eigen doelgroep? Dat vertel ik je graag.

850 Words heb ik opgericht omdat je als copywriter vaak als zelfstandige aan de slag moet om te kunnen oefenen. Dat is best wel eens pittig. Het is lastig om te leren van het falen als dat betekent dat je geen factuur kan sturen. En je hebt vaak geen idee hoe je het doet, of je het beter kan doen.

Toen ik mijn carrière als advocaat aan de wilgen hing en besloot te schrijven, sprong ik ook als journalist en copywriter in het woud van ondernemerschap. Nu vijf jaar later gaat dat heel goed en schrijf ik voor grote merken en media. Maar ik ben niet vergeten dat het heus niet altijd gemakkelijk was in het begin.

Daarom 850 Words. Als een beschermend nest, voor jonge copywriters. Zodat zij zich kunnen richten op het schrijven van goede teksten, en daarna hun vleugels kunnen uitslaan. Misschien wel naar Terra Cacti.

Of je kwaliteit krijgt? Meer dan je mag verwachten van die prijs. Mijn schrijvers hier zijn echte talenten, ik weet zeker dat ik binnen no-time word ingehaald. Geeft niets. Plek zat.

Anneke Kortleve,
oprichter 850 Words, eigenaar Terra Cacti. 

 

Over 850 Words

Juniors schrijven teksten voor kleine ondernemers. Anneke Kortleve fungeert hierin als strateeg en als eindredacteur. Het resultaat? Heldere teksten, aantrekkelijk, zonder spel- en stijlfouten. De talenten bij 850 Words gaan ook aan de slag als copywriter bij Terra Cacti, het bedrijf van Anneke & Samira Himmit.

 

Een ode aan de essentie

Onze naam 850 Words is afgeleid van het zogenaamde Basic English. Net na de Tweede Wereld oorlog startte de fascinatie bij verschillende schrijvers voor het vangen van de essentie. Toen was het nog in woorden: 850 Engelse basiswoorden zouden voldoende moeten zijn om je over de hele wereld verstaanbaar te maken. Zelf George Orwell was fan. Eventjes dan, hij krabbelde een paar jaar later alweer terug. Niet zo gek, 850 woorden is ronduit saai en armoedig om je in uit te drukken. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om een specifieke groente te duiden. Scheurbuik ligt op de loer.

In 850 woorden kun je misschien geen basistaal schrijven (saai!), het was wel het aantal woorden dat Anneke vaak precies goed vond voor een journalistiek artikel. En later merkte ze dat in 850 woorden je je punt goed kan maken. Een bedrijf dat zich net gaat begeven op internet laat zich gemakkelijk vangen in 850 woorden. Helder, simpel en sterk.

Zo is je eerste website goed gevuld met prettige teksten, maar hoef je niet meteen een gigantische investering te doen in slogans, wervende homepage-teksten en brand-feeling, als je nog helemaal niet weet of je dat wel wilt.