Coober. Social media en FAQ

Veel sportliefhebbers weten niet op welke manier zij een zaal kunnen huren, laat staan dat ze weten dat er veel sporthallen beschikbaar zijn voor particulier gebruik. Het is namelijk best fijn om niet zeiknat te regenen als je een balletje wilt trappen (of gooien) met je team of met je vrienden. Daarom Coober; een online zoek- en boeksysteem voor sporthallen. Zij fungeren als tussenpersoon bij het huren en verhuren van sporthalen, een beetje zoals Booking.com. Een hele nieuwe markt, maar een die traditioneel blijkt en daardoor lastig is. Coober wil het verhuren van sporthallen aan particulieren makkelijker en duidelijker maken.

Voor Coober creëerden wij een stijlboek, waarin we onder andere de tone of voice bepaalden. Voor Coober schrijven we altijd vanuit ‘we’, ‘wij van Coober’. Want ook wij zijn onderdeel van het Coober-team. We vulden de website met tekst, waarbij we de user experience in ons achterhoofd hielden; is alles duidelijk voor de sporters die op zoek zijn naar een sporthal bij hen om de hoek? Vervolgens stelden we ook de FAQ op en schreven we een mailing richting de sporthalbeheerders.

Boeking aanpassen

Toch iets minder lang sporten, of ben je juist vergeten om de warming-up ook in te plannen? Bij Coober kan je tot 24 uur van te voren je boeking kosteloos inkorten, tot minimaal één uur. Verlengen is mogelijk tegen hetzelfde uurtarief, mits de beheerder wat langer kan blijven. Geef wijzigingen tot drie dagen van tevoren door per e-mail. Daarna kun je aanpassingen alleen telefonisch doorgeven via onze klantenservice.

Annuleren

Geblesseerd, geen zin meer om te sporten of de verjaardag van je geliefde oudtante vergeten? Kan ook een keertje gebeuren! Tot 24 uur van te voren kun je een boeking kosteloos annuleren. Daarna is het niet mogelijk je reservering ongedaan te maken. Op dit moment kun je alleen telefonisch annuleren via onze klantenservice.

 

Erik Verheij, oprichter en eigenaar van Coober, maakte ons vervolgens ook beheerder van de socials. Aan de hand van een content-agenda denken we constant na over nieuwe en afwisselende content die geplaatst kan woden. Met de content-agena kunnen we goed bijhouden over welke onderwerpen we kunnen schrijven en welke al aan bod zijn gekomen. We gaven de mensen achter de schermen een naam, zodat we af en toe iemand uit het Coober-team kunnen ‘mentionen’ in een post. Dit doen we om het bericht een persoonlijk en vriendelijk karakter te geven, maar ook omdat mensen deze berichten sneller delen dan wanneer we het alleen maar over sporthallen hebben. Want hé! Is dat nou je buurjongen die Coober achter de schermen aan het versterken is? Liken die hap!